Hjem FilmFilmtrailere Vesper trailer – Kan man redde verden fra utryddelse?

Vesper trailer – Kan man redde verden fra utryddelse?

av Ole-Kristian Solberg

Den første traileren for den dystopiske filmen Vesper har blitt sluppet på nettet. Filmen byr på en kreativ og visuelt engasjerende verden basert på en original ide. 

Vesper tar oss med til en dystopisk fremtid hvor mennesker er undertrykt av en autoritær elite som styrer fra “The Citadel”. En ung jente ved navn Vesper (Raffiella Chapman) jakter på en måte å redde verden fra undergrunnen. Hun finner frø av et slag som kan gi en løsning på alle problemene, men må komme seg til “The Citadel” for å fortsette arbeidet. 

Traileren forteller oss ikke alt vi kanskje ønsker å vite, men det byr på et interessant oppsett for en film. Det visuelle virker ganske gjennomført og kreativt for en lavbudsjettsfilm. Vi får heller ikke så mye informasjon om andre karakterer i filmen, men fra det vi ser virker Vesper selv som en spennende karakter å følge. 

Selv om det er mye ved Vesper som minner om andre YA dystopiske narrativer ala The Hunger Games, Divergent, og The Maze Runner, så er dette et av tilfellene hvor handlingen i filmen kommer fra en original ide fremfor en bok. Vesper er basert på et manus av Kristina Buozyte, Brian Clark og Brune Samper. 

Buozyte og Clark har også regien på filmen. De har regissert og skrevet filmer sammen tidligere også, men har ikke vært involvert verken på manus siden eller regien siden The ABCs of Death 2 i 2014. Før det regisserte duoen filmen Aurora i 2012. Det er altså nærmere 10 år siden de har laget en spillefilm sammen. 


Vesper har foreløpig ikke fått bekreftet en utgivelsesdato i Norge. Filmen blir sluppet i flere land i september, men i USA skal filmen bli utgitt direkte til Video On Demand markedet. Det er mulig at noe lignende skjer i Norge også.

Følg Kulturblekka på Facebook og Instagram

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy