Volbeat slipper ‘Becoming’ fra ny skive og skrur det hele opp ett par hakk

by Rune Fredstad

Som mangeårig fan av Volbeat har jeg stått der rakrygget selv når de i de senere år har blitt langt mer forsiktige. Men spotifylistene mine preges hovedsakelig av de eldre låtene som gjerne var litt hardere. Med slippet av Becoming så er det gode muligheter for at dette kommer til å forandre seg når nytt album kommer.

Når de nylig slapp Shotgun Blues var det et Volbeat langt hardere enn hva de har vært på langt tid som vi fikk møte og det lovet godt for Servant Of The Mind som har release 3 desember 2021. Becoming på sin side føles som det perfekte neste steg der temperaturen skurs enda ett par hakk og gir oss en langt mer tradisjonell Volbeat-blanding mellom instrumentalt på den beinharde og arena-allsang-vennlig vokal.

For en stund tilbake ble vokalist Michael Poulsen intervjuet av Rock Antenne og kunne melde følgende:

It’s the most heavy VOLBEAT record to date.

There’s definitely stuff that’s just as heavy as ‘Evelyn’ — no doubt about it. I wouldn’t say much more than that. But there’s definitely stuff that’s just as heavy as ‘Evelyn’. And there’s stuff that’ll bring you back to old BLACK SABBATH with Ronnie James Dio, early METALLICA, even some old DEATH inspiration, old BOLT THROWER inspiration. So some of those classic songs from old-school heavy bands. For sure, there’s definitely stuff that sounds like early CANDLEMASS. So, there’s gonna be a lot of thunder and lightning for the rest of the material.

– Michael Poulsen

Dette lover uten tvil bra for fansen som foretrekker Volbeat’s tidligere album og med tanke på at det er en hel måned igjen til albumslipp så ser vi ikke bort fra at vi rekker å få enda en smakebit.

Så får vi bare håpe at vi snart får en musikkvideo som står i stil.

Les mer om: Volbeat

Låtliste

01. Temple Of Ekur
02. Wait A Minute My Girl
03. The Sacred Stones
04. Shotgun Blues
05. The Devil Rages On
06. Say No More
07. Heaven’s Descent
08. Dagen Før (feat. Stine Bramsen)
09. The Passenger
10. Step Into Light
11. Becoming
12. Mindlock
13. Lasse’s Birgitta

Sjekk også ut

Vdr din adblock'er

Annonser er det som gjør at vi ikke legger Kulturblekka bak en betalingsmur. Så skru gjerne av din ad-block'er og støtt oss :)