Hjem MusikkMusikknyheter Volbeat slipper Shotgun Blues og tar oss med tilbake til en hardere tid

Volbeat slipper Shotgun Blues og tar oss med tilbake til en hardere tid

av Rune Fredstad

Det er få – om noen – som har vært så polariserende som Volbeat når det kommer til rock. Det har lett for å være «fxxn for et mgp-band» eller «gudene så rått dette faktisk er«. Når de for en stund tilbake slapp låta Wait A Minute My Girl fra et kommende album ble det enda verre; låta funka, men var i overkant lettbeint og radiovennlig for mange. Nå er de endelig tilbake med enda ei ny låt og dette? dette smaker gammalt og godt.

Vokalen er noe råere og tyngre enn på forrige singel og det instrumentale tar syvmilssteg tilbake til de tyngre dagene som har gitt oss tidløse allsangklassikere som Heaven Nor Hell, A Warrior’s Call Lola Montez, Lonesome Rider, Let It Burn, For Evigt, Seal The Deal, Black Rose, Fallen, og Still Counting.

Det nye albumet er døpt Servant Of The Mind og lanseres 03 desember 2021 digital og fysisk. For alle som fortsatt setter pris på spesielt lp-plater anbefaler jeg en tur innom deres offisielle butikk hvor de har ett par relativt råe utgaver.

Deres forrige singel Wait A Minute My Girl:

Sist gang undertegnede hadde gleden av oppleve de live på Trondheim Rocks lirte jeg av meg følgende påstand:

Du vet nemlig hva du får med Volbeat; et band som har gjort det til sitt varemerke å servere en slags musikalsk rocke-lapskaus med overdrevne mengder testosteron og nesten skamløse mengder allsangpartier; alt pakket inn i erkedansk sjarm som alltid går rett hjem her i Norge og da har det absolutt nada å si at de største overraskelsene uteblir og snurpete musikkritikere fra landets mer kultiverte postnummer dømmer de nord, ned og rett ad bøgda; dette er festrock for folket!

Rune Fredstad

Sjekk ut alle våre artikler om Volbeat HER.

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy