Hjem MusikkKonserter Volbeat @ Trondheim Rocks 2018

Volbeat @ Trondheim Rocks 2018

av Rune Fredstad

«Volbeat er faen meg bygdefolkets Metallica» – ordene smalt ifølge jungeltelegrafen fra en kollega (@kenspo) og han var faktisk ikke helt på jordetur så når Trondheim Rocks 2018 satte opp Volbeat som headliner på dag 1 hadde jeg strengt tatt ikke noe valg siden jeg pr hans definisjon da er geografisk belastet. 

Det er ca 5 år siden sist jeg opplevde Volbeat live og det som slo meg var hvor mye jeg storkoste meg med musikken samtidig som jeg fant showet til å fremstå som lettbeint plankekjøring. Det var tøft levert, men det skjedde ikke så mye på scenen og alt føltes som «la oss får det unna så vi kommer oss hjem». Når de tok scenen denne kvelden på Trondheim Rocks skulle det fort vise seg at det varet helt annet band vi fikk oppleve.

Ikke bare har de byttet ut litt av bandet siden sist, men de må ha innsett at det kan være like deilig å være dansk i Norge som det er å være norsk i Danmark for i det de dro i gang med publikums-pleaseren The Devil’s Bleeding Crown var det ingen tvil om at gutta koste seg glugg ihjæl foran de 19 000 feststemte besøkende som hadde møtt opp denne i overkant varme junikvelden.

Servert med en steinhard intensitet la låta grunnlaget for en gjennomgående hitparade servert av et band i storslag. Michael Poulsen har jeg faktisk ikke tidligere sett så fornøyd på scenen og enhver låt ble servert med et glis om kjeften, kommunikasjonen med publikumet satt som ett skudd og denne spilleklåtheten smittet åpenbart over på de andre.

Rob Caggiano og Kaspar Boye Larsen var all over the place mens spesielt førstnevnte må ha kapret tittelen «kveldens blideste rockestjerne». Borte var de stive poseringene og harde ansiktsuttrykkene. Det skadet naturligvis ikke at Jon Larsen gjorde sitt ytterste for å slå livsskiten ut av trommesettet sitt!

Resultatet var et herlig underholdende show hvor den hardtslående åpningen med et lite medley bestående av bl.a. Heaven Nor Hell, A Warrior’s Call og I Only Want To Be With You før det bar ut på en musikalsk vekkelsesreise med alt fra Lola Montez, Lonesome Rider, Let It Burn, For Evigt, Seal The Deal, Black Rose, Fallen, og naturligvis avslutningslåten Still Counting.

Du vet nemlig hva du får med Volbeat; et band som har gjort det til sitt varemerke å servere en slags musikalsk rocke-lapskaus med overdrevne mengder testosteron og nesten skamløse mengder allsangpartier; alt pakket inn i erkedansk sjarm som alltid går rett hjem her i Norge og da har det absolutt nada å si at de største overraskelsene uteblir og snurpete musikkritikere fra landets mer kultiverte postnummer dømmer de nord, ned og rett ad bøgda; dette er festrock for folket!

Les mer om: Volbeat | Trondheim Rocks | Prints

Legg igjen en kommentar

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy