Hjem Anbefalt Years After @ Cafe Magenta – Musikalsk magi

Years After @ Cafe Magenta – Musikalsk magi

av Ole-Kristian Solberg

Det var en kjølig kveld i august. Vinden hylte gjennom dalene og bølgene danset over Glomma. På en liten cafe i Fredrikstad skulle fem musikanter underholde publikum. Bandet Years After hadde tatt turen fra Bergen for å underholde en gjeng med østfoldinger. En oppgave de godtok med det største alvor. Sluttresultatet kan ikke beskrives som noe mindre enn musikalsk magi. 

Years After er et nokså ukjent blad i den norske musikalske skogen. Musikalsk snakker vi om et lydbilde tatt rett ut av sørstatsrockens storhetstid på 60- og 70-tallet. Dette kombineres med blues inspirerte tekster om tapt kjærlighet og veien videre. Resultatet er en stemningsfull og melodiøs musikk som fenger selv den staeste rockefoten på dansegulvet. 

Det var ikke det største publikummet i verden som hadde turen til Cafe Magenta for å se Years After denne kvelden i Fredrikstad. Det satte derimot ikke noen demper på stemningen, verken blant publikum eller hos bandet. Det er noe som heter å danse som om hele verden ser på, og hvis vi overfører mentaliteten det promoterer til kveldens konsert, så kan vi si at Years After spilte som om hele verden hørte. 

Bandet spilte i snaut 2 timer. Langs veien fikk publikum servert flere innslag fra gruppas selvtitulerte album fra 2021 samt det nærmeste gruppa kommer en gammel slager i låta Trumpet George (gitt ut som singel i 2019). For å bygge ut setlisten, og for å bevise nøyaktig hvor dedikert gruppa er til sine musikalske røtter, fikk publikum også servert en rekke coverlåter hentet fra The Allman Brothers sin legendariske diskografi. 

Både innenfor sine egne låter og coverlåtene viste gutta et enormt musikalsk talent. Med muntre smil og en avslappet tone dro de ut fengende melodier og krevende gitarsoloer som om det var den enkleste jobben i verden. Det var tydelig at gjengen fra de syv fjellene visste hva de holdt på med. Svaret fra plankebyen var: vi liker det og vi vil ha mer. 

Kveldens konsert ga også flere urpremierer på kommende låter. Til tross for at bandet virker litt ute av stand til å navngi låtene sine, en svakhet flere av medlemmene erkjente som et vedvarende problem, har de store ting foran seg. Selv på en liten scene langs elvebredden drar gutta publikum med på en musikalsk reise de som var til stede sent vil glemme. 

Etter hvert som kvelden nærmet seg slutten og promillen nærmet seg toppen gjorde bandet seg klare til å dra. De frammøtte viste sin takknemlighet med så ruvende applaus og hyl en såpass liten gruppe mennesker kan fremskaffe. En ting er sikkert; neste gang gjengen fra Vestlandets hovedstad tar turen til et sted nær deg, kjenn din besøkelsestid. Dette er et band som skal steder i verden.  

Karakter: 6 av 6

Følg Kulturblekka på Facebook

Kulturblekka uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy